NHL: Drie keer overtime in play-offs, Bruins slaan terug

Het was zaterdagavond spannend in de play-offs in de NHL. In vier onderlinge duels stond de tweede wedstrijd op het programma en drie daarvan eindigden in overtime, alleen de Boston Bruins en Toronto Maple Leafs waren na de reguliere speeltijd klaar.

Charlie Coyle, Brad Marchand en Danton Heinen brachten de Bruins op 3-0, Nazem Kadri deed wat terug namens de bezoekers. Patrice Bergeron gooide de boel vijf minuten voor tijd met de 4-1 in het slot en dus staat het na twee wedstrijden weer gelijk in de onderlinge strijd.

De Calgary Flames wonnen wedstrijd één tegen de Colorado Avalanche, die zaterdag dankzij Matt Nieto op 0-1 kwamen. Rasmus Andersson en Sean Monahan draaiden het om, maar JT Compher schoot de Avs naar overtime, waarin Nathan MacKinnon een fraaie aanval afrondde met de winnende goal voor Colorado: 2-3.

Ook de Nashville Predators trokken de stand gelijk en wel tegen de Dallas Stars. Jamie Benn bracht de bezoekers op 0-1, Rocco Grimaldi tekende voor de gelijkmaker en in overtime was het Craigh Smith die de Bridgestone Arena in Nashville in vuur en vlam zette.

De regerend kampioenen, de Washington Capitals, staan alvast op 2-0 tegen de Carolina Hurricanes. Het werd wel een spannende strijd, want via 2-0 kwamen de Canes terug naar 2-2, waarna Tom Wilson (Capitals) en Jordan Staal (Hurricanes) voor 3-3 zorgden. De Tsjechische Carolina-goalie Petr Mazek hield Tom Wilson met een fantastische redding van de winnende 4-3, maar in overtime bezorgde Brooks Orpik de Caps alsnog de winst.

NHL play-offs zondag (Nederlandse tijden, best-of-7)
18.00 Pittsburgh Penguins - New York Islanders, East 1st Round - Wedstrijd 3 (2-0 New York)*
01.00 Columbus Blue Jackets - Tampa Bay Lightning, East 1st Round - Wedstrijd 3 (2-0 Columbus)
01.30 St Louis Blues - Winnipeg Jets, West 1st Round - Wedstrijd 3 (2-0 St Louis)
04.00 Vegas Golden Knights - San Jose Sharks, West 1st Round - Wedstrijd 3 (1-1)
*Live op FOX Sports

Capitals - Hurricanes (Bron: YouTube)