NBA: Warriors openen jacht op derde titel op rij met winst

In de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie NBA zijn de play-offs zaterdagavond van start gegaan. De eerste vier match-ups begonnen zaterdag, de overige vier hebben zondag hun eerste wedstrijd op het schema staan.

De Golden State Warriors hopen hun derde opeenvolgende titel te pakken en het begin was goed. In eigen huis duurde het tegen de Los Angeles Clippers even, maar in de tweede helft nam de ploeg afstand: 121-104, met onder meer 38 punten van Stephen Curry.

Spannend was het juist wel in Toronto, waar de Raptors tegen de Orlando Magic speelden. De bezoekers namen aan het eind van de eerste helft even een voorsprong, maar verder ging het nagenoeg gelijk op. Met 3,5 seconden op de klok gooide DJ Augustin namens Orlando een drietje binnen en dat bleek de winnende score: 101-104.

De Philadelphia 76ers werden in eigen huis verrast door de Brooklyn Nets, waar D'Angelo Russell en Caris LeVert met 26 en 23 punten de dienst uitmaakten. De Sixers leken in het derde kwart terug te komen van een achterstand, maar de Nets hielden het hoofd koel en speelden de wedstrijd keurig uit: 102-111.

In de Mile High City ontvingen de Denver Nuggets de San Antonio Spurs. Daar stak niemand er echt bovenuit, maar de Spurs hadden vrijwel de hele wedstrijd een kleine voorsprong. Derrick White kwam in de slotseconden met een steal die uiteindelijk beslissend bleek en de Spurs wonnen met 96-101.

NBA play-offs zondag (Nederlandse tijden, best-of-7)
19.00 Boston Celtics - Indiana Pacers, East 1st Round - Wedstrijd 1
21.30 Portland Trail Blazers - Oklahoma City Thunder, West 1st Round - Wedstrijd 1*