Finalisten Eredivisie volleybal bekend

In de Eredivisie van het Nederlandse volleybal zijn de finalisten bij de mannen en vrouwen bekend. Er moet nog één wedstrijd gespeeld worden, maar die gaat geen invloed meer hebben op plaatsing voor de finale.

Bij de mannen gaat de finale al drie seizoenen op rij tussen Abiant Lycurgus en Achterhoek Orion, waarbij de Groningers steeds de titel pakten. Lycurgus was nu ook al voortijdig zeker van de finale, een 3-1 zege op SV Land Taurus was een prima afsluiter van het reguliere seizoen.

De grote strijd vond plaats in Doetinchem: Orion en het Apeldoornse Draisma Dynamo vochten in een rechtstreeks duel om het tweede finaleplekje. Een feeststemming was er al snel niet, want na twee sets was Orion dood en begraven: 22-25, 20-25.

Toch rechtte men nog één keer de rug en set drie ging naar Orion, waarna set vier beslissend was: wie die zou winnen, mocht naar de finale. Orion gaf een 12-8 voorsprong weg en kwam op 12-13 achter, maar won de set alsnog en kon ondanks de verloren wedstrijd juichen: 22-25, 20-25, 25-18, 25-21, 11-15.

Tweevoudig regerend landskampioen Sliedrecht Sport was bij de vrouwen een klasse apart en sloot het seizoen nog af met een leuke wedstrijd: 3-2 tegen Fast Flamingo's.

Springendal/Set-Up'65 verloor met 3-1 op bezoek bij Eurosped, waardoor nummer twee VC Sneek de champagne kon ontkurken: de ploeg speelt zondag nog wel thuis tegen Regio Zwolle, maar de finale kunnen ze al niet meer mislopen.