MLB: Altuve slaat voor de vijfde keer op rij een homerun

José Altuve heeft opnieuw zijn waarde bewezen voor de Houston Astros. In de thuiswedstrijd tegen de Seattle Mariners wonnen de Astros met 3-1 dankzij een homerun van Altuve.

Altuve heeft dit seizoen alweer zeven homeruns geslagen en in de laatste vijf wedstrijden voor zijn team sloeg hij minstens een homerun. De kleine tweede honkman is daarmee de eerste speler sinds Morgan Ensberg, die in 2006 een franchiserecord neerzette door in zes wedstrijden op rij minstens één homerun te slaan. Altuve kon zondag het record tegen Mariners evenaren. De Astros hebben nu acht wedstrijden op rij gewonnen.

Altuve slaat vijfde homerun op rij (Bron: YouTube.com)


Waar vrijdag de wedstrijd tussen de San Francisco Giants en de Colorado Rockies over achttien innings ging was zaterdag negen innings weer voldoende. De Giants wonnen en dat was vooral te danken aan Madison Bumgarner. De 'ace' van de Giants gooide zeven sterke innings en kreeg in die innings maar twee runs tegen. Dankzij het goede optreden van Bumgarner kreeg de bullpen rust na de zware avond van vrijdag. 

In dezelfde divisie waar de Giants en de Rockies zitten hebben de Los Angeles Dodgers het moeilijk. Na tien wedstrijden had de ploeg van closer Kenley Jansen er acht van gewonnen, maar in de laatste zes wedstrijden wist de ploeg geen enkele overwinning te boeken. Ditmaal ging de ploeg met 4-1 onderuit tegen de Milwaukee Brewers.

Uitslagen MLB zaterdag: 
Chicago Cubs - Los Angeles Angels 5-6
Washington Nationals - Pittsburgh Pirates 3-2
New York Yankees - Chicago White Sox 4-0
Toronto Blue Jays - Tampa Bay Rays 3-1
Boston Red Sox - Baltimore Orioles 5-9
Miami Marlins - Philadelphia Phillies 10-3
Atalanta Braves - New York Mets 11-7
Kansas City Royals - Cleveland Indians 3-0
Arizona Diamondbacks - San Diego Padres 4-5
Seattle Mariners - Houston Astros 1-3
La Dodgers - Milwaukee Brewers 1-4
San Francisco Giants - Colorado Rockies 5-2
Minnesota Twins - Detroit Tigers 4-3
Cincinnati Reds - St. Louis Cardinals 5-2