Darter Wade boekt tweede toernooizege in een week

James Wade heeft voor de tweede keer keer in één week een Players Championship op zijn naam te geschreven. Jelle Klaasen haalde tijdens PC 11 de kwartfinale en Harry Ward gooide een negendarter.

Net zoals zeven dagen geleden stonden James Wade en Michael Smith in de finale. Vorige week was de linkshander veel te sterk, nu was het close. Uiteindelijk won Wade met 8-6. “Ik ben blij met de zege, maar Michael speelde niet zoals hij kan. Hij heeft nog veel te leren, maar heeft de sport toch al zoveel te geven. Vorige week speelde ik beter, nu was ik wat gelukkig”, aldus Wade na afloop.

Op weg naar de finale won Wade ook van Eddie Dootson, Joe Murnan (in een beslissende leg), Vincent van der Voort, Krzysztof Ratajski, Jonny Clayton en Ian White. The Diamond had de kans om Wade uit te schakelen, maar The Machine boog de partij nog om voor de 7-5-zege.

Beste Nederlander zaterdag was Jelle Klaasen. The Cobra gooide vrijdag al een aantal goede partijen in de Euro Tour qualifiers, maar dat bracht hem geen succes. Nu won hij van Davy van Baelen, Josh Payne, Christian Bunse en Max Hopp. In de kwartfinale was Steve West te sterk met 6-2. Yordi Meeuwisse, Vincent van der Voort en Jermaine Wattimena haalden de derde ronde. Voor Raymond van Barneveld zat het toernooi er alweer na twee rondes op, hij won van Brendan Dolan om te verliezen van Darren Webster. 

Zondag is het de beurt aan Players Championship 12. 128 darters verschijnen aan de oche voor de hoofdprijs van 10.000 pond. 

Players Championship 11 - Laatste zestien
Ian White 6-5 Ronny Huybrechts
Andy Boulton 6-4 Cristo Reyes
James Wade 6-3 Krzysztof Ratajski
Jonny Clayton 6-4 Ricky Evans
Glen Durrant 6-4 Kim Huybrechts
Michael Smith 6-5 Peter Wright
Jelle Klaasen 6-2 Max Hopp
Steve West 6-5 Daryl Gurney

Kwartfinales
Ian White 6-1 Andy Boulton
James Wade 6-3 Jonny Clayton
Michael Smith 6-5 Glen Durrant
Steve West 6-2 Jelle Klaasen

Halve ifnales
James Wade 7-5 Ian White
Michael Smith 7-4 Steve West

Finale
James Wade 8-6 Michael Smith