Korfballers Fortuna voor het eerst in vijftien jaar landskampioen

De korfballers van Fortuna zijn voor het eerst in vijftien jaar landskampioen. In de Ziggo Dome werd medefinalist PKC in een bloedstollende finale met 21-19 verslagen. Vorig jaar stond Fortuna ook in de finale, maar toen moest het de titel aan het Sassenheimse TOP laten.

De eerste helft ging erg gelijk op. PKC had een licht overwicht, maar kon dat niet uitdrukken in de stand. In de slotseconde van de eerste helft verkleinde Fortuna de achterstand tot 10-11. Na rust kwam de club uit Delft al snel langszij en nam het zelfs, met nog tien minuten te spelen, een voorsprong van twee punten (16-14).

PKC herstelde zich en kwam terug tot 16-16, maar daarna liep Fortuna uit naar 21-19 en kon het niet meer mis gaan. Het behalen van het landskampioenschap is een knappe prestatie van Fortuna, een stunt. De afgelopen drie jaar ging de titel naar TOP.

De korfballers uit Delft mogen zich nu voor de vijfde keer kampioen van Nederland noemen. De voorgaande twee keer, in 2003 en 2004, was Fortuna in de finale ook te sterk voor PKC. De twee clubs kwamen elkaar in 2013 eveneens tegen in de finale, toen met de club uit Papendrecht als winnaar. PKC heeft negen titels in de zaal op zak.

Fortuna uit Delft is landskampioen korfbal. (PRO SHOTS/Peter van Gogh)