MLB: Giants pakken de winst na achttien innings

San Francisco Giants hebben tot nu de langste wedstrijd van het seizoen gewonnen. Pas na achttien innings viel de beslissing in het AT&T Park, het thuis stadion van de Giants. De wonnen San Francisco Giants wonnen met 3-2 van de Colorado Rockies.

De wedstrijd kende in het begin normaal verloop. Na zes innings stond het 2-2. Daarna was het lang wachten tot de volgende run werd gescoord. Dat zou pas gebeuren in de achttiende inning. Met alle honken bezet en één man uit was het de beurt aan Erik Kratz. De catcher van de Giants was toe aan zijn zesde slagbeurt van de avond en kreeg de bal in het veld. Ian Desmond, die begon als outfielder, werd voor deze slagbeurt naar het infield gehaald en pikte de bal op en had een perfecte aangooi op zijn catcher, maar Chris Iannetta had zijn voet niet op de thuisplaat, waardoor Brandon Belt kon scoren. De Rockies waren het niet eens met de beslissing van de scheidsrechter, maar in de review werd duidelijk dat Belt save was en zo pakte de Giants de overwinning in de achttiende inning.

Kratz slaat het beslissende punt binnen voor de Giants (Bron: Youtube.com)

 De achttien innings is een evenaring van het record van de Giants in het thuisstadion. In 2001 werden ook achttien innings gespeeld in het AT&T Park, maar toen verloor de ploeg met 1-0 van de Arizona Diamondbacks.

De Houston Astros hebben alweer hun zevende overwinning op rij geboekt. Ditmaal wonnen de Astros met 10-6 van de Seattle Mariners dankzij twee grandslams van de Astros. José Altuve sloeg in de zesde inning de eerste grandslam en later volgde ook Yuli Gurriel met een grandslam. In de AL West gaan de Mariners nog wel steeds aan kop. De ploeg uit Seattle heeft nog een voorsprong van drie wedstrijden op de Houston Astros.

Uitslagen MLB vrijdag:
Chicago Cubs - Los Angeles Angels 5-1
Washington Nationals - Pittsburgh Pirates 3-6
New York Yankees - Chicago White Sox 6-9
Toronto Blue Jays - Tampa Bay Rays 7-11
Boston Red Sox - Baltimore Orioles 6-4
Miami Marlins - Philadelphia Phillies 1-9
Atalanta Braves - New York Mets 2-6
Texas Rangers - Oakland Athletics 6-8
Kansas City Royals - Cleveland Indians 8-1
Arizona Diamondbacks - San Diego Padres 1-2
Seattle Mariners - Houston Astros 6-10
La Dodgers - Milwaukee Brewers 5-8
San Francisco Giants - Colorado Rockies 3-2 na achttien innings.