FOK! Wat een weer: fris voor april

De ochtend begint vrijwel overal onbewolkt met op veel plaatsen lichte vorst, tot -3°C in het oosten. In het noordelijk kustgebied is er meer bewolking en komen er enkele winterse buien voor. Overdag zijn er perioden met zon en ontstaan er ook boven land enkele (winterse) buien, vooral in de oostelijke helft. In de avond sterven de meeste buien uit. De maximumtemperatuur ligt rond 8°C, maar tijdens een bui kan de temperatuur kortstondig dalen naar een graad of 3. De noordoostelijke wind neemt toe naar matig, aan de kust wordt de wind vrij krachtig en in het Waddengebied in de avond mogelijk krachtig.

In de nacht van zaterdag op zondag zijn er brede opklaringen, in het Waddengebied is er meer bewolking en kan er nog een enkele (winterse) bui voorkomen. De minimumtemperatuur loopt uiteen van -2˚C plaatselijk landinwaarts tot net boven nul aan zee. De noordoostelijke wind is zwak tot matig, in het Waddengebied vrij krachtig.

Zondag overdag ontstaan er geleidelijk stapelwolken. In de middag en avond trekt er bovendien van het oosten uit bewolking binnen, waaruit vooral in de avond plaatselijk een beetje regen kan vallen. De middagtemperatuur ligt rond 10˚C. De wind komt uit oost tot noordoost en neemt toe naar matig. In het Waddengebied is de wind vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Mooi hoor, bomen in bloei. Ook goed voor bijen.  (Foto: Interpretatie)
Mooi hoor, bomen in bloei. Ook goed voor bijen. (Foto: Interpretatie)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.