Historisch event in Tannenberg: 'The Wolf Truce'

Van 12 tot 22 april hosten de makers van de WWI-shooter Tannenberg een speciaal ingame event: de Wolf Truce. Dit event is geïnspireerd op verschillende historische rapporten van de Eerste Wereldoorlog slagvelden.

Het evenement is gebaseerd op historische gegevens - hongerige wolven die mensen aanvielen waren op veel gebieden een reële bedreiging van Rusland tijdens de oorlog. Er zijn krantenberichten over soldaten die het hebben over een tijdelijk staakt-het-vuren om met wolfaanvallen om te gaan. Het Russisch boek The History of Russia in Faces beschrijft ook een staakt-het-vuren om wolven uit te roeien, terwijl de New York Times meer details meldt over een wapenstilstand in 1917 tussen Duitse en Russische troepen.

In Tannenberg worden spelers van beide kampen aangevallen door wolven, en om dit te stoppen kunnen vriend en vijand een staakt-het-vuren afspreken. En er zo voor zorgen dat deze bedreiging afgewend wordt. Of misschien ontstaat er wel meer chaos door spelers die zich hier juist niet aan houden...

Tannenberg is uit op pc.