Amsterdam wil geen benzine meer voor tankstation Stadionplein

Bij het tankstation op het Amsterdamse Stadionplein kan straks alleen nog maar elektriciteit 'getankt' worden. Het stadsbestuur heeft deze week besloten dat het tankstation veranderd wordt in een duurzame mobiliteitshub.

Bij het tankstation wil de gemeente gaan experimenteren met verschillende deelconcepten, zoals deelfietsen en auto's. Ook moeten er volgens de gemeente 'slimme logistieke' oplossingen komen bij het tankstation.

'Van bezit naar gebruik'
Wethouder Dijksma: 'Door over te gaan van bezit naar gebruik van verschillende vormen van vervoer kunnen we de stad bereikbaar houden en tegelijkertijd meer ruimte op straat creëren voor bijvoorbeeld speelplaatsen en groen. Dit lab kan een spil vormen van innovatie op het gebied van mobiliteit in de stad.'

Prijsvraag
Naar verwachting zal er eind van het jaar een aanbestedingsprocedure plaatsvinden voor de ontwikkeling van het lab. Volgend jaar moet het lab in gebruik genomen gaan worden. Maar over de naam zijn ze er nog niet helemaal uit, daarom roept de gemeente Amsterdammers op een passende naam te bedenken voor het 'Smart Mobility Lab'. Hier wordt nog een prijsvraag voor uitgeschreven.