Van Gerwen wint in Premier League van Smith; Cross blijft koploper

Het rondreizend dartcircus is neergestreken in Liverpool. Het is de elfde avond van zeventien weken Premier League. Rob Cross opende de avond met een zege op Peter Wright. 

Rob Cross 8-5 Peter Wright
Cross begon sterk en met een 140-finish was een eerste break een feit. Pas in de vierde leg liet Wright van zich horen. Dat was in een leg waarin hij nog drie perfecte pijlen nodig had voor een negendarter. Wright miste de eerste triple 20 al, waardoor dat feestje niet doorging. Wel kwam hij terug tot 3-1 en 4-2. 

Cross liep nog een break uit, waarna Wright die nog terugpakte (6-3). Wright wam daarna in zijn eigen leg terug tot 6-4. Daarna harkte Cross de wedstrijd binnen: 8-5. Cross verstevigt met deze winst zijn koppositie in de Premier League. 

Gerwyn Price 8-5 Mensur Suljovic
Price kwam sterk uit de startblokken. De bonkige darter kwam 3-0 voor, maar daarna gaf Price het weer helemaal weg. Net als tegen Michael van Gerwen. Suljovic herstelde zich knap toen Price het liet afweten en nam zelfs de leiding over: 3-4.

Het publiek vond het wel mooi. Zelfs bij een bouncer van Price klonk cynisch gejuich. Waarschijnlijk maakte Price dat juist weer sterker, want hij nam de leiding weer over: 5-4. Hij kwam met de schrik vrij en won de pot in Liverpool met 8-5.

James Wade 7-7 Daryl Gurney
Eerder dit seizoen werd het 7-0 voor Wade, ditmaal kon Daryl Gurney wel mee met The Machine. Met een 70-finish was het 1-1, om vervolgens te profiteren van drie missers van Wade op de dubbels. Met een 90-finish en een veertiendarter was het 1-3. Die marge bleef op het bord tot 3-5, waarop Gurney zijn beurt op de dubbels miste. Wade boog het om en kwam met een 65-finish op 6-5. Een elfdarter van Superchin zorgde voor 6-6, gevolgd door de allereerste 180’er van de partij van Wade. Gurney gooide er in de slotleg echter ook gelijk één en zo was het met een tiendarter 7-7.

Michael Smith 3-8 Michael van Gerwen
Het was weer harken geblazen voor Michael van Gerwen. De kale sloopkogel liet weinig heel van Michael Smith: 8-3. Smith pakte bij 4-0 zijn eerste leg. Na de 6-1 voorsprong liet Van Gerwen de teugels even vieren. Smith kon terugkomen tot 6-3. Maar daarna pakte Van Gerwen weer de draad op en trok hij de wedstrijd naar zich toe met een gemiddelde van 109,11.