Opnieuw ritzege voor leider Schachmann in Ronde van het Baskenland

Ook de vierde etappe in de Ronde van het Baskenland is gewonnen door Maximilian Schachmann. De Duitser won al de openingstijdrit en won woensdag al de derde etappe en ditmaal was hij in een sprintje van vier de sterkste. In het algemeen klassement heeft hij nu een voorsprong van 51 seconden op zijn ploeggenoot Patrick Konrad.

Julian Alaphilippe kwam niet meer aan de start van de vierde etappe. De Fransman, die dinsdag nog de tweede etappe had gewonnen, kwam woensdag zwaar ten val en had nog te veel last. Ook Michal Kwiatkowski zou de etappe niet uitrijden. De Pools kampioen van team Sky was in dezelfde valpartij betrokken als Alaphilippe.

Zonder Alaphilippe en Kwiatkowski kregen we in de vierde etappe ook een mooie finale. In regenachtige omstandigheden trok Adam Yates op het laatste klimmetje in de aanval en alleen Pogacar, Fuglsang en leider konden de Brit volgen.

In de slotkilometer zag Pogacar zijn kans en probeerde iedereen uit het wiel te rijden, maar in de slotmeters passeerde Schachmann toch nog de Sloveen, die nog wel tweede werd. Fuglsang legde beslag op de derde plaats. In het klassement domineert BORA-hansgrohe het klassement. Schachmann staat aan de leiding. Hij staat 51 seconden voor op zijn ploegmaat Konrad. Emanuel Buchmann nog een renner van de Duitse ploeg staat nog op de zesde plaats in het klassement.