Ekkelenkamp: "Ik dacht meteen: Ronaldo neerhalen"

Jurgen Ekkelenkamp maakte woensdag als invaller zijn Champions League-debuut voor Ajax tegen Juventus. Met een goede kans op het winnende doelpunt én een bewuste overtreding op Cristiano Ronaldo viel de jongeling bij zijn eerste kwartier in het miljardenbal direct op.

Vlak voor tijd kwam Juventus er gevaarlijk uit en was Ronaldo op weg naar het strafschopgebied van Ajax. Hij werd gestuit door de pas negentienjarige Ekkelenkamp, die Ronaldo bewust naar de grond haalde en voor die overtreding een gele kaart incasseerde. 

"Ik dacht alleen: Ronaldo neerhalen. Dan maakt het niet uit dat hij het is", blikte Ekkelenkamp terug voor de camera van FOX Sports. "Het was logisch om dat te doen, omdat hij een van de belangrijkste en gevaarlijkste spelers is. Het was een slimme overtreding."

De jonge middenvelder kreeg voor deze overtreding zelf nog een kans op de 2-1. "Helaas pakte de keeper 'm goed. Maar wel mooi dat ik de kans kreeg. Ik zag Alex Sandro in mijn ooghoek aankomen, dus ik dacht: ik neem de bal nog even mee. Helaas mocht het niet zo zijn. Ik zag de bal er al ingaan."

Ekkelenkamp had zijn invalbeurt niet verwacht: "Ik hoorde dinsdag dat ik bij de selectie zou zitten. We waren in het hotel en er moesten nog twee spelers afvallen. Laatst had ik een blessure, toen was ik er drie weken niet bij. Nu verrassend wel. Toen ik mocht warmlopen, dacht ik: misschien zou ik er weleens in kunnen komen. Toen moest ik me klaarmaken en mocht ik invallen tegen Juventus. Ik kan het nog steeds niet helemaal geloven. Vrijdag speelde ik nog tegen Helmond Sport."