Heerenveen grijpt in en zet Olde Riekerink op non-actief

De clubleiding van sc Heerenveen heeft besloten om trainer Jan Olde Riekerink per direct op non actief te zetten. Olde Riekerink was sinds afgelopen zomer hoofdtrainer van sc Heerenveen. De club staat momenteel op de tiende plaats in de Eredivisie. De huidige technische staf neemt de taken van Olde Riekerink tot aan het einde van het seizoen over. Johnny Jansen zal daarbij als hoofdtrainer fungeren.

Heerenveen stelde dit seizoen teleur onder Olde Riekerink. De Friese club wisselde na de winterstop overwinningen tegen bijvoorbeeld ADO Den Haag (2-3) en Willem II (4-2) af met verrassende nederlagen tegen De Graafschap (0-3) en FC Emmen (2-0). Heerenveen heeft er geen vertrouwen in dat Olde Riekerink met de club de weg omhoog kan vinden en heeft daarom besloten in te grijpen.

De club bivakkeert momenteel op de tiende plek in de Eredivisie met 36 punten uit 29 wedstrijden. De play-offs voor Europees voetbal lijken ver weg voor de Friezen, aangezien Vitesse, de nummer zeven van de ranglijst, 43 punten heeft verzameld. Ook in de TOTO KNVB Beker wist Heerenveen niet ver te komen, daar Ajax in januari met 3-1 te sterk bleek.

Olde Riekerink was afgelopen zomer de opvolger van Jurgen Streppel en tekende een contract tot medio 2020. Onder Streppel eindigde Heerenveen als negende en als achtste in de seizoenen 2016/17 en 2017/18. Olde Riekerink was eerder actief bij Galatasaray, verschillende jeugdploegen van China, Ajax, FC Porto, FC Emmen en AA Gent.