Liverpool klopt Porto en zet grote stap naar halve finales

Liverpool heeft uitstekende zaken gedaan in de strijd om een ticket voor de halve finales van de Champions League. De thuiswedstrijd tegen FC Porto werd met 2-0 gewonnen.

De thuisploeg ging dinsdagavond op Anfield uitstekend van start. Al in de vijfde minuut wist Naby Keïta vanaf de rand van het strafschopgebied te scoren uit een aanval via Sadio Mané en Roberto Firmino. De Guinese doelpuntenmaker had het nodige geluk, want zijn inzet werd via Óliver Torres van richting veranderd, waardoor Iker Casillas kansloos was.

Liverpool zette vervolgens door en Mohamed Salah vergat de voorsprong uit te breiden. Eerst vond hij Casillas op zijn weg en enkele minuten later liftte Salah de bal over de Spaanse keeper. De poging van de Egyptenaar miste het lege doel maar net. Toch kwam de gastheer even later op 2-0. Jordan Henderson vond Trent Alexander-Arnold met een prachtige steekpass en voor het doel kon Firmino vervolgens simpel binnentikken.

Met die tussenstand ging het team van Jürgen Klopp de rust in, maar Porto kreeg wel degelijk kansen om iets terug te doen. Het uitgestrekte been van Alisson voorkwam een treffer van Moussa Marega en in de rebound leek Alexander-Arnold een handsbal te maken. Scheidsrechter Antonio Lahoz ging op aanraden van de VAR de beelden bekijken. De Spanjaard wees echter niet naar de stip.

Uit de hoekschop die volgde kreeg Marega nog een enorme kans. Dit keer ging zijn poging recht op Alisson af. Porto, dat in eigen land op doelsaldo tweede is achter Benfica, werd vorig seizoen in de achtste finales al verslagen door The Reds. Na een enorme zeperd voor eigen publiek (0-5) bleef het in de return 0-0.

Ook dit keer lukte het de gasten niet om te scoren. Liverpool oogde na rust defensief wat sterker dan voor de pauze en grote kansen zoals die van Marega kregen de Portugeze niet meer. Bij de thuisploeg speelde Virgil van Dijk de hele wedstrijd, terwijl Georginio Wijnaldum op de bank bleef.