Alaphilippe sprint naar winst in tweede etappe Ronde van het Baskenland

Julian Alaphilippe heeft de tweede rit in de Ronde van het Baskenland gewonnen. De Fransman was na een sprint bergop te snel voor de Belg Bjorg Lambrecht en de Pool Michal Kwiatkowski. In het algemeen klassement blijft Maximilian Schachmann, die de openingstijdrit won, aan de leiding staan.

Vandaag in het Baskenland stond een van de makkelijkste ritten op het programma deze week, maar toch betekende dat er wat steile klimmetjes in zaten. Daarbij had de organisatie ook nog wat onverharde wegen opgezocht.

Ondanks dat Astana hard doortrok op de onverharde stroken leek er weinig schade te zijn in het peloton. Op de laatste meters van de laatste onverharde strook kreeg Adam Yates te maken met materiaalpech. De 28-jarige Brit was een van de favorieten voor de eindzege in het Baskenland, maar kan een goed eindklassement nu wel vergeten. Hij verloor meer dan één minuut op het eerste peloton.

De rest van de favorieten voor de eindzege was wel aanwezig in de eerste groep in die gingen dan ook sprinten voor de dagzege. De laatste kilometer liep flink op en was op maat van Alaphilippe. Toch liet de winnaar van Milan-Sanremo zich nog bijna verrassen door Lambrecht, maar de Fransman van Deceuninck - Quick Step had zijn sprint perfect ingedeeld en won zo de tweede etappe voor Lambrecht. Kwiatkowski kwam als derde over de streep.