PVV haalt snoeihard uit naar snorfietsverbod

De PVV haalt snoeihard uit naar het snorfietsverbod dat vandaag in Amsterdam is ingegaan. Tweede Kamerlid Roy van Aalst ondertekende, net als ruim 45.000 anderen, de petitie om snorfietsers zonder helmplicht op het fietspad te mogen laten rijden.

Van Aalst: “Het mooie van de snorfiets is juist het gevoel van vrijheid en het gevoel van de wind door je haren. Met het verplichten van een helm is dit er vanaf. De PVV vindt dit totaal doorgeslagen betutteling. Daarom dienden wij in februari 2018 al een motie in om deze verplaatsing naar de rijbaan te stoppen.”

De PVV wijst er verder nog op dat het de verkeersveiligheid niet ten goede komt. De snorfietsers worden nu tussen de auto’s gegooid. Van Aalst vindt dit totaal onverantwoordelijk. Daarbij moet de verkeershandhaving zich richten op asociaal gedrag en niet op de plaats op de weg.

De PVV roept andere gemeenten op het voorbeeld van Amsterdam niet te volgen en nodigt de ondertekenaars van de petitie uit om hun petitie in de Tweede Kamer te komen overhandigen. Zo drukken we de politiek met de neus op het feit dat tienduizenden niks moeten weten van deze betutteling, aldus Van Aalst.