Klaassen helpt Bremen aan belangrijk punt

Werder Bremen heeft in de Bundesliga een belangrijk punt gepakt. Op bezoek bij Borussia Mönchengladbach werd het 1-1 en dus is Europees voetbal voor het in 2019 nog ongeslagen Bremen nog altijd mogelijk: de ploeg staat achtste, één punt voor Bayer Leverkusen.

Borussia was in de eerste helft beduidend beter, maar opende de score kort na rust dankzij Florian Neuhaus. Werder herpakte zich in de tweede helft en nam het heft in handen, wat een klein kwartier voor tijd de gelijkmaker opleverde: Yuya Osako bediende Davy Klaassen, die de 1-1 eindstand op het bord kopte.

De Algerijn Ishak Belfodil was de grote man in de enige andere wedstrijd van zondag. Met een hattrick in krap twintig minuten tijd vergrootte hij de voorsprong van 1899 Hoffenheim op bezoek bij FC Augsburg van 0-1 naar 0-4, wat tevens de eindstand was.