NASCAR-coureur Busch wint in 'Last Great Colosseum'

Kyle Busch heeft de achtste race in de strijd om de titel in de NASCAR Cup Series gewonnen. Op de Bristol Motor Speedway was Busch de beste in een chaotische race, wat hem al zijn achtste Cup Series-zege inThe Last Great Colosseum opleverde.

Chase Elliott vertrok vanaf poleposition, maar al na een halve ronde op The World's Fastest Half-Mile ging het fout: William Byron tikte Aric Almirola tegen de muur, Ricky Stenhouse Jr gaf Kyle Busch van achteren een roei, met gelijk een caution - en op het oog niet al teveel schade - als gevolg. Na de caution kon de race dan echt beginnen, tot het na veertig ronden weer fout ging: Ryan Preece spinde, leider Elliott ging in de remmen om hem te ontwijken en werd daardoor van achteren aangetikt door Corey LaJoie, ogenschijnlijk zonder grote schade.

Kort na de volgende herstart had Erik Jones de leiding in handen, gevolgd door Denny Hamlin en Ryan Blaney. Kort voor het einde van de eerste stage kwam de caution weer naar buiten: Ross Chastain tikte Daniel Hemric de rondte in. Met een rondje te gaan werd het veld nog even losgelaten voor een sprint naar de stagewinst en die ging naar Ty Dillon, na een fel gevecht met Clint Bowyer. In de tweede stage ging het er allemaal wat minder heftig aan toe, op een korte cautionperiode na, en Joey Logano pakte de stagewinst, voor Blaney, Ryan Newman, Brad Keselowski en de gebroeders Kyle en Kurt Busch.

Stage één was vrij chaotisch (Bron: YouTube)

Aan het begin van de tweede helft van de race reden Blaney, Logano en Bowyer voorop, Kurt Busch en Elliott volgden. De race kabbelde een dikke honderd ronden gestaag voort, met vooral Logano en Bowyer die dicht bij elkaar reden. De spanning bleef er wel in, want er hingen een paar regenbuien in de buurt en als die naar Bristol zouden trekken kon de race elk moment voorbij zijn. De rust keerde 125 ronden voor het einde even terug dankzij een caution, want er lag wat troep op de baan. Bij de herstart lag Bowyer ook weer voorop, maar Kyle Busch nam de leiding over en ook Blaney en Logano drongen aan.

Met de slotfase in zich tikte Busch de muur aan, wat hem positieverlies maar geen schade opleverde, waarna Kyle Larson na een tikje tegen achterblijver Bayley Currey de muur in spinde en Byron met zich mee nam. Bij de herstart viel Bowyer ver weg, terwijl Busch de leiding pakte, met Keselowski in zijn kielzog. De volgende caution liet niet lang op zich wachten: een tik van Blaney op Ryan Newman leverde schade, maar geen caution op, maar die kwam er wel toen uitgerekend Bowyer met een klapband na een tik van Logano de muur raakte, waarna ook Elliott - die Newman in diens incident met Blaney aantikte - de muur aantikte.

Bowyer's kansen verdwijnen (Bron: YouTube)

Busch had bij de herstart de leiding weer in handen, voor Keselowski, Blaney en Logano. Die leidende positie moest hij echter inleveren bij Keselowski en ook Logano kwam er snel voorbij, waarna de kampioen teamgenoot Keselowski na een fout passeerde. Dik twintig ronden voor het einde schampte Larson de muur: caution, het teken voor vrijwel iedereen om toch nog eens verse banden te gaan halen. De gebroeders Busch namen de eerste rij in beslag voor de herstart, gevolgd door Daniel Suarez en Paul Menard, die juist geen nieuwe banden hadden gehaald.

De Busch Brothers sloegen bij de herstart gelijk een gat naar Menard, die op zijn oude banden ook Logano's kansen op de winst vrijwel deed verdwijnen. Kyle Busch reed vooraan naar de zege, nadat zijn broer hem na een klein foutje moest laten gaan. Logano eindigde als derde, voor Blaney, Hamlin en Menard.