Negende 1-2'tje op rij voor Bautista en Rea in World Superbikes

Alvaro Bautista heeft ook de achtste race van het seizoen in de World Superbikes gewonnen. De Spaanse Ducati-debutant was op Motorland Aragon in Spanje weer eens niet te kloppen en won met ruime voorsprong de dit seizoen nieuwe superpole race. Zondag om 14.00 uur volgt de derde race.

Bautista pakte wederom vanaf poleposition de leiding en werd gevolgd door Sandro Cortese, Alex Lowes, Chaz Davies, Tom Sykes en Jonathan Rea. Voor Michael van der Mark was het al snel klaar: hij ging in de eerste bocht samen met Michael Ruben Rinaldi stevig onderuit.

Rea werkte zich rap naar voren en na twee ronden had hij de tweede plek in handen, hoewel Lowes zich er vier ronden voor het einde weer voorbij knokte. Zo ontstond een fraai duel tussen de twee, waar Davies vlak achter reed.

Uiteindelijk was het Kawasaki-coureur Rea die als tweede de finish passeerde, vlak voor de Yamaha van Lowes en de Ducati van Davies, terwijl Bautista al lang en breed de zege binnen had.

Update 14.36 uur
Ook de laatste race van het weekeinde is - uiteraard - gewonnen door Bautista en voor de negende keer werd Rea tweede. Bautista kende weer de beste start en nam de leiding, voor Jonathan Rea, Chaz Davies, Alex Lowes, Tom Sykes en Jordi Torres. Van der Mark moest na zijn crash in de superpolerace achterin starten en werkte zich vrij rap naar de tiende plek.

Niet geheel verrassend was Bautista weer snel vertrokken, maar achter hem was het wél boeiend. Teamgenoot Davies ging voorop in de strijd, gevolgd door Lowes en de Kawasaki's van Rea en Leon Haslam. Die twee verschalkten Lowes, maar zaten ook vier ronden voor het einde nog achter Davies.

In de slotfase kwam Bautista uiteraard niet in gevaar en dus was zege nummer negen een feit in de negende race van het jaar. De strijd om plek twee bleef mooi en werd gewonnen door Rea, zijn negende achtereenvolgende tweede plek, voor Davies en Haslam. Lowes eindigde als vijfde, Eugene Laverty werd zesde, voor Torres en Van der Mark.