Olifant doodt neushoornstroper, leeuwen eten hem op

Twee feitjes, zo op deze fraaie zondagochtend. Feit 1: Neushoorns stropen is gevaarlijk. Feit 2: Karma is echt een ongekende bitch. Tel die twee bij elkaar op en we komen uit in het Kruger National Park in Zuid-Afrika, waar een vermoedelijke stroper behoorlijk de sjaak was.

Vijf man waren bezig met het nog verder verkleinen van de al zo bedreigde neushoornpopulatie, waarna een olifant de aanval opende. Zo'n joekel van een beest is sterker dan een stroper en laatstgenoemde dolf dan ook op pijnlijke wijze het onderspit, zoals hijzelf en zijn soortgenoten voor die tijd ongetwijfeld al meerdere prachtige dieren naar de eeuwige jachtvelden geholpen hebben.

De vier collega's van de crimineel informeerden zijn familieleden, die de autoriteiten erbij haalden. Parkrangers gingen toch maar even kijken, maar in het donker konden ze de neushoorndoder niet vinden. Een dag later lukte dat wel, maar helaas, meer dan een schedel en een broek was er niet over: leeuwen hebben namelijk ook wel eens honger en de betreffende olifant had hen een prima maaltje bezorgd.

De overige stropers zijn gearresteerd en zullen worden berecht. Stropers zijn een enorm probleem in wildparken zoals het Kruger Park, waar alle soorten van The Big Five voorkomen: de leeuw, luipaard, neushoorn, olifant en buffel.