Hivert de beste in Gran Premio Miguel Indurain

Jonathan Hivert heeft een mooie zege geboekt in de 21 editie van de Gran Premio Miguel Indurain. De 34-jarige Fransman reed op de slothelling in Estella weg uit de kopgroep en kwam solo aan. Luis Leon Sanchez werd op negen seconden tweede. Sergio Higuita won de sprint voor de derde plaats.

Op ruim vijftig kilometer van de streep werd de wedstrijd even kort geneutraliseerd door de vele valpartijen in een afdaling. Er waren op dat moment niet genoeg ambulances aanwezig, waardoor het peloton even rustig aan moest doen.

Lang duurde de neutralisatie niet en de wedstrijd kon al snel weer vervolgd worden. Dat gebeurde op de klim van Alto de Lezaún. Er bleef een kopgroep van twintig renners over en die mochten gaan uitmaken wie de zege ging pakken in Estella.

Vlak voor de streep lag er nog een steile helling op het parcours. Daar maakte Hivert het verschil. De 34-jarige Fransman van Direct Energie reed op een sterke manier weg bij zijn concurrenten en won met negen seconden voorsprong. In het slot was ook Sanchez nog weggereden en pakte de tweede plaats, voor Higuita. De jonge Colombiaan won de sprint voor de derde plaats. Voor Hivert was het zijn eerste zege in ruim één jaar.