Van Gerwen redt punt tegen Price; Cross en Suljovic winnen

Avond tien van de Premier League. Het circus is neergetreken in Belfast. De eerste avond zonder Raymond van Barneveld. Er moet in dit tweede deel een leg meer gewonnen worden dan in het eerste deel van de competitite. Best of 14 legs en bij 7-7 is het een gelijkspel.

Mensur Suljovic 8-6 James Wade
Wade begon het duel met een break voorsprong, de drie legs erna gingen echter naar Suljovic. Wade maakte er vervolgens 3-3 van. Suljovic miste de kans om opnieuw op voorsprong te komen, waardoor Wade met een 96-finish weer op voorsprong kwam. De Oostenrijker maakte echter direct weer gelijk (4-4).

Suljovic nam de leiding weer over, nadat Wade twee pijlen miste op de dubbel. Het werd 7-4, waardoor Suljovic een punt binnen had. Wade kwam mede door een 137-finish terug tot 7-6. De Oostenrijker trekt de partij echter over de lijn en won met 8-6. De Oostenrijker was qua gemiddelde ook beter (94 om 87). Beide darters hadden een finishpercentage van 80%.  

Michael Smith 7-7 Peter Wright
Peter Wright en Michael Smith hebben hun onderlinge duel in Belfast gelijk gespeeld: 7-7. Beide mannen waren flink aan elkaar gewaagd en wisten elkaar slechts eenmaal te breken in het duel. In de eerste tien legs ging alles met de darts mee. Smith kreeg in leg elf problemen op de dubbels waarna Wright zijn kans schoon zag. Hij brak Smith voor het eerst in de wedstrijd, maar een leg later deed Bully Boy dat op zijn beurt ook: 6-6. Het maakte uiteindelijk niet uit. 

Rob Cross 8-4 Daryl Gurney
In zijn thuisstad Belfast mocht Daryl Gurney het opnemen tegen Rob Cross. De voormalig wereldkampioen won na een sterk optreden met 8-4. Op 2-1 kon Cross al uitlopen, maar liet dat liggen. Het werd 5-3, waarna Cross met 46% op zijn dubbels er 6-3 van maakte.

Gurney mocht nog wel een legje pakken, maar de punten gingen met Cross mee naar huis. Op 6-4 maakte Cross een finish op de dubbel zestien koelbloedig af. Met een geweldige 124-finish pakte hij de achtste leg en maakte hij de partij in stijl af met 8-4.

Michael van Gerwen 7-7 Gerwyn Price
Gerwyn Price heeft de kans laten liggen om voor de allereerste keer van Michael van Gerwen te winnen. Anderhalve week geleden miste hij al matchdarts op een European Tour, nu kwamen er tijdens de Premier League weer twee bij. Zodoende kon Van Gerwen met een 82-finish een punt redden. 

Van Gerwen begon niet overtuigend. Hij kwam nog op 1-0, maar werd gebroken doordat hij drie pijlen miste op de dubbels. Price hield zijn eigen leg met een 90-finish voor de twaalfdarter, om Van Gerwen vervolgens in zijn eigen leg een dart op dubbel-14 te zien missen voor een 145-finish. Daar kwam een snoeiharde bulls-eye 128-finish overheen voor 1-4.

Van Gerwen liet het ern iet bij zitten.Nadat Price op een 5-1 voorsprong kwam, pakte Van Gerwen 3 legs op rij. Vervolgens hield 'The Iceman' keurig zijn eigen leg waardoor hij nog altijd een break voorsprong had: 6-4. Van Gerwen maakte er 6-5 van. In de twaalfde leg miste Price drie pijlen op de dubbel, maar zag vervolgens Van Gerwen zich dood gooien. Op dubbel tien was het dan eindelijk raak en pakte hij zijn eerste punt tegen de wereldkampioen. 

Van Gerwen kwam terug tot 7-6. The Iceman kreeg twee wedstrijdpijlen maar miste. Van Gerwen gooide vervolgens 82 uit via bullseye en dubbel-16. Goed voor 7-7.