FOK! Wat een weer: noordoosten somber

Hallo!  

Het weer kent momenteel twee gezichten. In het noordoosten en oosten was het gisteren somber met af en toe een klein beetje regen, maar verder naar het zuidwesten toe was het een stukje vriendelijker. Zeker in Zeeland deed de zon goede zaken. Oorzaak was een front dat net ten noordoosten van ons land heen en weer zwabbert.

Vannacht hielden we deze tweedeling vast en vandaag zien we eigenlijk hetzelfde. Dat front verplaatst zich nauwelijks, maar levert wel aan eventuele activiteit in. In de ochtend kan er nog een beetje regen vallen, maar 's middags wordt het ook daar droog. De zon krijgt er echter weinig kans. Meer naar het zuidwesten toe breekt de zon vaker door en ziet het er een stukje vriendelijker uit. Gemiddeld over het land gezien wordt het een graad of 12. Er staat een zwakke tot matige wind uit het noordoosten.

Tot ziens!  

Avondlucht in Purmerend (Foto: spylacopa_68)
Mooie avondlucht in Purmerend. (Foto: Spylacopa_68)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.