'Nederlands' Chelsea naar halve finales Youth League

De vier clubs die zich geplaatst hebben voor de halve finales van de UEFA Youth League zijn bekend. FC Barcelona, 1899 Hoffenheim, FC Porto en Chelsea strijden om de titel in de jeugdversie van de Champions League.

FC Barcelona speelde tegen Olympique Lyon en was op weg naar een 2-1 zege. Reo Griffiths bracht Lyon echter in de 89e minuut langszij, maar Alejandro Marques werkte de Catalaanse jongelingen in de 97e minuut met een penalty alsnog naar de laatste vier.

Hoffenheim won in eigen huis met 4-2 van Real Madrid, onder meer door twee goals van Tim Linsbichler. FC Porto stond lange tijd op 1-0 tegen Midtjylland en wist de Denen in het laatste kwartier de genadeklap te geven: 3-0.

Een 'Nederlands' Chelsea had woensdag grote moeite met Dinamo Zagreb. Met Juan Familio-Castillo, Ian Maatsen en Daishawn Redan in de basis stond het na de reguliere speeltijd 2-2 door goals van Luke McCormick (Chelsea) en Antonio Marin (Dinamo Zagreb).

Ook in de verlenging werd niet gescoord en dus moesten strafschoppen genomen worden. De grote held aan Engelse zijde werd uitgerekend Karlo Ziger, de uit Zagreb afkomstige Kroatische keeper van Chelsea, die twee penalties stopte. Chelsea schoot vier keer raak en plaatste zich zo voor de halve finales.