IJshockeyer Letang doneert $58.000 aan kankerpatiŽntje

IJshockeyer Kris Letang is doorgaans druk bezig op het ijs, waar hij namens de Pittsburgh Penguins assists aflevert en zorgt dat de tegenstander zo min mogelijk scoort. De verdediger had dit keer echter wat extra's te doen: hij regelde een bezoek voor Ian Rosenbaum, een 7-jarige fan van de Penguins en Letang in het bijzonder.

Ian is volop bezig met herstel, want het jochie is getroffen door een vorm van leukemie. Gelukkig is hij aan de beterende hand, maar de kosten van de behandeling zijn behoorlijk aan de hoge kant. Ian ontmoette Letang in september na zijn diagnose al eens en de ijshockeyer nodigde het jongetje onlangs weer uit toen hij in Pittsburgh was voor een afspraak.

Ian en zijn familie kwamen aan bij de PPG Paints Arena en daar wachtte Letang op ze, met een cheque van 58 duizend dollar. Dat werd niet zomaar gekozen, 58 is het nummer van de superster. "Kris is een echte held voor Ian, hij vertelt altijd over hem tegen de zusters in het ziekenhuis", aldus de moeder van het jongetje. "Dat kinderen zoiets moeten doorstaan is vreselijk", vertelde Letang tegen lokale media. "Ik zou helpen op welke manier ik kan."