Curlers op z'n Duits verslagen door Duitsland op WK

De Nederlandse curlers hebben op het WK in het Canadese Lethbridge de derde zege te pakken in zeven wedstrijden. Jaap van Dorp, Wouter Gösgens, Laurens Hoekman en Carlo Glasbergen waren woensdag te sterk voor het China van skip Zou Qiang.

Van Dorp en co begonnen met verrassende zeges op de Amerikaanse olympisch kampioenen en de Europees kampioenen uit Schotland, maar het Zoetermeerse team verloor van Zweden (4-9), Japan (7-9), Zwitserland (6-7) en Noorwegen (4-9).

Tegen China ging het beter en al in het tweede end pakte Nederland drie punten. Daar kwamen er in het vierde end nog twee bij en na zes ends stond Nederland al op 7-3. De Chinezen kwamen in het zevende end nog terug tot 7-5, maar met een prima slotfase maakte Nederland het keurig af: 10-5.

Update 09.30 uur
Een vierde zege zat er voor de Nederlandse curlers lange tijd in tegen het Duitsland van skip Marc Muskatewitz, maar een ieder weet: Duitsers zijn pas verslagen als de laatste steen gegooid is. 

Vanaf het eerste end ging Nederland aan de leiding, tot de Duitsers in end vijf op 2-2 kwamen. Via 3-4 kwam Nederland met goede scores in het achtste en negende end op 6-4, maar Muskatewitz en co sloegen in het tiende en laatste end toe met drie scorende stenen: 6-7.