Tegenstander MMA-vechter Overeem trekt zich onverwacht terug

De Rus Alexander Volkov zal 20 april niet in het hoofdprogramma van 'UFC St. Petersburg' tegen de Nederlander Alistair Overeem staan. Volkov heeft zich woensdag zonder opgave van reden teruggetrokken van het MMA-gevecht dat de uitsmijter van de avond had moeten worden.

Volkov's vervanger is de eveneens Russische Alexey Oleynik. Een vervelende wissel voor Overeem aangezien Volkov voornamelijk staand prima uit de voeten kan en Oleynik meer een worstelaar is. Met nog twee weken te gaan kan de Nederlander zijn voorbereiding gaan aanpassen.

De laatste overwinning van The Reem dateert van november 2018 toen hij in Beijing de Rus Sergey Pavlovich al in de eerste ronde knockout sloeg. Oleynik is net als Overeem een veteraan in het MMA met bijna zeventig professionele gevechten en heeft zijn laatste twee gevechten overtuigend gewonnen. De meest recente verliespartij was voor beiden tegen dezelfde tegenstander, Curtis Blaydes.

Volkov's coach Taras Kiyashko wilde geen uitspraak doen over het waarom zijn pupil op 20 april niet vecht. "We wachten de officiële mededeling van de UFC af", aldus Kiyashko mysterieus.

UFC Fight Night 149 wordt zaterdag 20 april gehouden in het Yubileyny Sports Palace in St. Petersburg, Rusland.