Eerste trailer voor DC's Joker

Warner Bros. heeft vandaag de eerste trailer vrijgegeven van Todd Phillips' Joker. De film vertelt een oorsprong van de bekende Batman-schurk, maar houdt (naar verluidt) de superheld buiten beeld om puur te focussen op de tragedie van de Clown Prince of Crime.

Volgens de filmstudio is Joker "Phillips’ onderzoek naar Arthur Fleck (Joaguin Phoenix), een man die door de maatschappij wordt genegeerd" en "niet alleen een interessante karakterstudie, maar ook een verhaal met een boodschap." De trailer lijkt dit inderdaad te ondersteunen: de focus ligt erg op de man vóór de Joker, die altijd werd gekenmerkt door zijn anonieme achtergrond, maar hier wel een naam krijgt.

De film valt niet onder het DC Extended Universe (ook al is dat geen officiële term) en laat dus een andere Joker zien dan Jared Leto's versie uit Suicide Squad. Eerdere geruchten over de film namen aan dat de film zich, al dan niet deels, zou baseren op The Killing Joke, een stripverhaal door Alan Moore dat geldt als de officiële oorsprong van de Joker. Het is niet duidelijk in hoeverre elementen uit dit verhaal zijn gebruikt voor Joker.

Joker is vanaf 3 oktober te zien in de bioscopen