Verkooprecords voor Avengers: Endgame

De ticketverkoop voor de vierde Avengers-film ging gisteren van start en zorgde direct voor virtuele chaos op de websites van ticketverkopers en bioscopen.

Het vervolg op Avengers: Infinity War is, door z'n scope en juist omdat het een vervolg is op één van de meest geanticipeerde films van 2018, nu ook zelf weer één van de meest geanticipeerde films van 2019. Niet gek dus dat Marvel een 'special look' trailer vrijgaf om de ticketverkoop af te trappen (zie onder). Dat leidde echter wereldwijd (of in ieder geval in Nederland en de Verenigde Staten) tot lange wachttijden op ticketwebsites.

Volgens de Amerikaanse ticketsite Fandango, waarop Amerikaanse bioscoopgangers tickets kunnen kopen voor diverse bioscoopketens, brak de verkoop voor Avengers: Endgame het bestaande record (voor Star Wars: The Force Awakens) binnen zes uur na de start van de verkoop. Bioscoopketens AMC en Alamo Drafthouse zagen hun websites op zwart gaan door de drukte en moesten online excuses aanbieden voor de problemen.

Ook Pathé, in Nederland de grootste keten, kampte met problemen. Volgens de theaterboer lag het aantal verkochte tickets 53% hoger dan het vorige record (voor Star Wars: The Last Jedi). Omdat de website door de drukte plat ging, biedt Pathé de klanten die voor vanavond 6 uur tickets hebben gekocht (of dat nog doen) een voucher voor gratis popcorn.

Avengers: Endgame draait vanaf woensdag 24 april in de bioscopen; echte fans kunnen dinsdagavond om middernacht het slotstuk van de Infinity Saga bekijken.