SEGA kondigt Project Sakura Wars aan

SEGA heeft Project Sakura Wars aangekondigd. Het is nog een projectnaam, maar de JRPG komt in de lente van 2020 naar PlayStation 4. Het is pas veertien jaar geleden dat Sakura Wars: So Long, My Love uitkwam.

Project Sakura Wars speelt zich af in een geromantiseerde versie van Imperial Tokyo uit de jaren 1940. Tein jaar geleden resulteerde een catastrofe in het verlies van de Imperial Combat Revue van Tokyo, de wereldwijde verdedigingsmacht van de hoofdstad die opereerde vanuit het Imperial Theater. Het theater heeft het sindsdien moeilijk en dreigt gesloten te worden. Als kapitein van de nieuwe revue in Tokyo, is het aan jou om de harten van je troepen te herstellen en het theater terug te brengen naar zijn oude glorie.

Je kunt met de teamleden communiceren door het dynamische LIPS dialoog-systeem, waarbij wat je zegt én hoe je het zegt een diepgaande impact hebben op de relaties op het slagveld en ernaast. Over slagveld gesproken, je vecht in krachtige mechs bekend als 'spiricle armour', en elk teamlid heeft unieke vaardigheden.