NASCAR-coureur Hamlin met dubbele straf naar winst in Texas

NASCAR-coureur Denny Hamlin heeft de Cup Series-race op de Texas Motor Speedway gewonnen. Voor de veteraan van Joe Gibbs Racing was het alweer zijn 33e zege en de tweede van het jaar. Extra knap was dat Hamlin ondanks twee straffen won: één wegens te hard rijden in de pitstraat en één omdat een monteur de controle over een van zijn banden verloor tijdens een pitstop.

Veteraan Jimmie Johnson vertrok vanaf poleposition, voor William Byron, Daniel Suarez, Chase Elliott en Joey Logano. Na een dikke handvol ronden ging Erik Jones de rondte in, wat een caution - maar geen serieuze schade - en een reeks pitstops veroorzaakte. Johnson bleef wel op kop en vertrok dus als eerste bij de herstart. Het veld werd door een nieuwe ronde pitstops nog wat door elkaar geschud en het was Logano die de eerste stage won, voor Johnson en Elliott.

Stage twee vertrok met de vanaf plek twintig vertrokken Martin Truex op kop, gevolgd door de nog verder naar achteren gestartte Kyle Busch en Kevin Harvick. Brad Keselowski kon met technische problemen al vroeg inpakken, Elliott nam de leiding en sloeg een gaatje naar een vechtend trio, bestaande uit Logano en de gebroeders Kyle en Kurt Busch. Zo kabbelde de tweede stage gestaag voort, tot Kyle Larson de muur raakte en zijn band aan gort reed. Eenmaal aangekomen in de pitstraat bleek er achter de band een flink brandje te woeden en dus leken zijn kansen voorbij.

De hoogtepunten van de race (Bron: YouTube)

Denny Hamlin had de leiding bij de herstart, maar Kyle Busch kwam er al snel voorbij. Dat duurde niet lang en Hamlin won de tweede stage, voor Ryan Blaney, Suarez en Busch. Hamlin verloor de leiding bij de pitstops wel gelijk: een monteur raakte de controle over een band zogenaamd kwijt en dus werd Hamlin bestraft. Blaney nam dit keer de leiding in handen en kreeg Suarez achter zich aan, met Busch op de derde plek. Voor Blaney sloeg het noodlot echter snel toe: hij kreeg technische problemen en lag eruit.

Suarez was zo de nieuwe leider, maar de Mexicaan had Busch in zijn nek hijgen en die nam de eerste plek weer rap in handen. Een klapband van Daniel Hemric bracht de volgende caution en dus dook vrijwel iedereen weer naar binnen voor verse banden. De naar verluidt aan de schijt zijnde Aric Almirola - details zijn álles in de sport - had bij de herstart even de leiding, maar Erik Jones en Busch gingen er snel voorbij en laatstgenoemde ging weer aan de kop.

Busch maakte een klein foutje waarbij de achterkant van zijn auto even weg leek te stappen, wat hem veel snelheid en drie plekken kostte, maar ook de nodige schade. Hij viel daardoor flink ver weg en was gezien, terwijl Hamlin na de laatste ronde pitstops de leiding in handen had. Die hield hij ook vast en dus pakte Hamlin de winst, voor Clint Bowyer, Daniel Suarez, Erik Jones en Jimmie Johnson.