Honkballer Bogaerts met nieuw megacontract best betaalde Nederlandse sporter

Honkballer Xander Bogaerts heeft een nieuw contract getekend bij Boston Red Sox. De Arubaanse korte stop van de Red Sox gaat zijn contract verlengen tot en met 2025. Het nieuwe contract heeft een waarde van 120 miljoen dollar en met de twaalf miljoen dollar die hij dit jaar krijgt zal hij in de komende zeven jaar 132 miljoen dollar verdienen bij zijn Amerikaanse club.

Bogaerts wordt meteen de best verdienende sporter uit het Koninkrijk der Nederlanden. In de komende zeven jaar gaat de 26-jarige Arubaan een gemiddeld zeventien miljoen euro verdienen. Voor zover bekend gaat hij daarmee zijn collega-honkballer Kenley Jansen voorbij als best verdienende sporter van het Koninkrijk der Nederlanden. Jansen, de closer van de Los Angeles Dodgers, verdient naar schatting vijftien miljoen euro per jaar. 

Toch stelt het contract weinig voor in vergelijking met Mike Trout. De Amerikaanse ouffielder verlengde onlangs zijn bij de Angels en gaat 31,7 miljoen verdienen per jaar.

Bogaerts won met de Boston Red Sox al twee keer de World Series (2013 en 2018). In 2016 werd hij verkozen tot All-Star en won twee zogenoemde Silver Slugger Awards, de prijs voor de beste aanvallende korte stop. Met Oranje werd Bogaerts in 2011 wereldkampioen.