Waterpolosters met Europa Cup-winst naar World League-finale

De Nederlandse waterpolosters hebben in Turijn de Europa Cup gewonnen, de Nederlandse voorrondes van de World League. Rusland werd in de finale met 11-9 verslagen, nadat Nederland halverwege al een 6-3 voorsprong had.

Maud Megens nam vier goals voor haar rekening, Iris Wolves scoorde er drie en zowel Nomi Stomphorst als Simone van de Kraats vonden het net twee keer. Van 4 tot en met 7 juni speelt Nederland in Boedapest de mondiale superfinale van de World League, waar het zich eerder al voor plaatste door de halve finales te halen in Turijn.

De winnaar in Boedapest pakt het eerste van acht olympische startbewijzen. Ook op het WK in juli kan een ticket gepakt worden, net als op het EK en het OKT volgend jaar.

Bondscoach Arno Havenga was uiteraard tevreden: "We hebben alle Europese landen in een jaar tijd verslagen en gaan in Boedapest voor de Spelen." Vanaf mei heeft Havenga alle internationals al fulltime tot zijn beschikking: "Hopelijk duurt dat tot en met eind augustus", zei de bondscoach, doelend op de Spelen in Tokyo.