MotoGP-coureur Marquez oppermachtig in Argentinië

MotoGP-coureur Marc Marquez heeft met enorme overmacht de Argentijnse Grand Prix gewonnen. De Spaanse wereldkampioen ging er bij de start vandoor en werd pas na de finish weer teruggezien.

Marquez pakte vanaf poleposition de leiding en werd op zijn Honda gevolgd door de Ducati's van Andrea Doviziosio en Jack Miller en de Yamaha's van Valentino Rossi en Maverick Viñales. Marquez checkte gelijk uit en de wereldkampioen werd op gepaste afstand gevolgd door een groepje met Dovizioso, Miller, Rossi, Franco Morbidelli en Cal Crutchlow. Laatstgenoemde kon echter inpakken: hij bleek een valse start gemaakt te hebben en moest een drivethroughpenalty incasseren.

Na één derde van de race was Marquez al lang vertrokken, maar achter hem werd flink gevochten tussen drie Ducati's (Dovizioso, Miller en Danilo Petrucci) en drie Yamaha's (Rossi, Morbidelli en Viñales). Het leek wel Moto3, want Alex Rins en Takaaki Nakagami kwamen met tien ronden te gaan aansluiten bij de inmiddels acht man tellende groep achter Marquez, waar Dovizioso en Rossi heel voorzichtig een klein gaatje probeerden te slaan naar Petrucci en Morbidelli.

In de slotronde kwam de winst van Marquez uiteraard niet meer in gevaar, terwijl Rossi zich voorbij Dovizioso naar de tweede plek vocht. Miller eindigde voor Rins als vierde, Petrucci werd zesde en Viñales en Morbidelli hapten in de laatste ronde gras door een gezamenlijke valpartij.