Federer klopt gehavende Isner en wint voor de vierde keer in Miami

Roger Federer heeft zondag voor de vierde keer in zijn carrière het Masters-toernooi van Miami op zijn naam geschreven. De Zwitser was in de finale te sterk voor John Isner, die in de tweede set behoorlijk veel last had van een blessure.

De 37-jarige Federer zette de vier jaar jongere Isner, die zijn titel verdedigde op het hardcourt in Florida, met 6-1 en 6-4 aan de kant. De wedstrijd was in iets meer dan uur gespeeld. In 2005, 2006 en 2017 was Federer ook de beste in Miami. Hij boekte zijn 101e toernooizege in zijn carrière, nadat begin deze maand in Dubai zijn honderdste titel veroverde. Twee weken geleden verloor Federer nog de finale van Indian Wells. Toen moest hij in de finale zijn meerdere erkennen in Dominic Thiem.

In de finale tegen Isner nam Federer direct een break voorsprong en in een vloek en een zucht stond het 4-1 voor de Zwitser. Na een derde break in de zevende game trok hij de eerste set in 25 minuten naar zich toe. In het tweede bedrijf kon Amerikaanse servicekanon Federer langer bijbenen, maar kreeg Isner last van zijn linkerbeen. Bij een 3-4-achterstand nam Isner een medische time-out.

Isner kon vervolgens nog amper nog lopen, waardoor Federer de partij snel kon afhandelen. De routinier forceerde in de tiende game de beslissende break en besliste de partij op zijn tweede matchpoint.

Federer wint in Miami. (PRO SHOTS/Action Images)
Federer wint in Miami. (PRO SHOTS/Action Images)