Belgische finale in handbal BENE-League

De Belgische handbalclubs Achilles Bocholt en HC Visé BM hebben de finale van de BENE-League bereikt. Bocholt versloeg in de eerste halve finale Greenpark Aalsmeer met 35-28. In de tweede halve finale tussen OCI-LIONS en Visé trok de Waalse club in de verlenging aan het langste eind: 42-39

In de eerste helft kon Aalsmeer geen tegenstand bieden aan Bocholt. De Noord-Hollanders kwamen al snel op een 12-4 achterstand. Bij rust was het 18-8 voor Bocholt.

Na de pauze kwam Aalsmeer beter voor de dag echter het gat was al geslagen. Voor Bocholt is dit de derde finale op een rij.

Na een 15-9 achterstand kwam LIONS terug tot 28-28. In de eerste verlenging nam Visé twee doelpunten voorsprong en leek de buit binnen, echter de Limburgers sleepten er een tweede verlenging uit. Dit keer kwam LIONS niet terug van een achterstand.

De finale wordt zondag om 16.00 uur gespeeld in de Lotto Arena in Antwerpen.