De Vries van leiding naar 6e in Formule 2, Latifi begint met winst

Nicholas Latifi heeft de eerste Formule 2-race van het nieuwe seizoen gewonnen. De Canadees van DAMS was zaterdag in de hoofdrace de beste op het woestijncircuit van Bahrein, waar Nyck de Vries genoegen moest nemen met de zesde plek.

Polesitter Luca Ghiotto kende met koppelingsproblemen een uiterst moeizame start, Louis Deletraz kon zo de leiding overnemen. De Vries vertrok vanaf de derde stek, maar moest Ghiotto ontwijken en zag zo Latifi de tweede plek in beslag nemen. Na tien ronden opende de Canadees de aanval op Deletraz, die vervolgens De Vries in zijn spiegels zag.

Ghiotto vond de snelheid weer terug, sloot aan bij De Vries en passeerde de Nederlander. Kort voor de helft was De Vries de eerste van de toppers die zijn banden kwam wisselen, Deletraz kwam iets later binnen en betrad de baan áchter de Nederlander. Hij verschalkte ook Latifi, want de pitstop van de Canadees ging door problemen met de wheel gun flink de mist in.

Leider Ghiotto kwam veertien ronden voor het einde binnen voor verse, zachte banden en viel terug naar de zevende plek, waardoor De Vries de leiding pakte. Hij had dan weer wel de oudste banden van de toppers, dus het werd spannend om te zien hoe het er in de laatste ronden van de race aan toe zou gaan. Latifi had het tempo goed te pakken en negen ronden voor het einde nam hij de leiding over van De Vries.

Latifi sloeg een flink gat en ook Ghiotto was sneller dan De Vries, die zijn tweede plek dan ook in moest leveren bij de Italiaan. De derde plek was niet lang in handen van De Vries, die ook al snel gepasseerd werd door Sergio Sette Camara, waarna ook GP3-kampioen Anthoine Hubert hem nog te grazen nam. In de slotfase kwam ook Deletraz er nog eens langs en dus eindigde De Vries op een zesde plek.

De winst ging naar Latifi, voor Ghiotto en Sette Camara. Mick Schumacher reed naar een prima achtste plek door Nobuharu Matsushita in de slotronde te verschalken, waardoor de jonge Duitser zondag vanaf poleposition mag vertrekken in de sprintrace.