Politie geeft foto verdachte neerleggen handgranaat vrij

In het onderzoek naar het plaatsen van handgranaten aan de Schiedamseweg en een ontploffing aan de Schiedamsedijk in Rotterdam, heeft het rechercheteam onder leiding van het Openbaar Ministerie, een foto van een verdachte vrijgegeven. De politie wil de daders zo snel mogelijk van straat halen. 

Handgranaten
Zaterdagochtend 23 maart rond 9.00 uur viel een voorbijganger op de Schiedamseweg iets op; bij een souvenir- en waterpijpenwinkel zaten twee handgranaten aan het rolluik vast. De politie is een onderzoek gestart naar de reden van het plaatsen van de granaten bij deze winkel.

Afgelopen donderdag heeft een explosief voor schade gezorgd aan een pand aan de Schiedamsedijk en een aantal geparkeerde auto’s. Een vrouw ontdekte die ochtend dat haar auto een kapotte ruit had. Dat bleek bij twee andere auto’s ook het geval. Hierop werd het onderzoek gestart. Er werden bij het rolluik van de horecagelegenheid fragmenten van een ontploft explosief gevonden.

Verband
Handgranaten bij een souvenirwinkel en een ontploffing bij een horecagelegenheid. Situaties die volgens de politie onacceptabel zijn, zeker omdat er woningen in de directe omgeving zijn. De politie vermoedt dat er een verband is tussen deze twee incidenten. 

Politie geeft foto verdachte neerleggen handgranaat vrij (Foto politie.nl)
Politie geeft foto verdachte neerleggen handgranaat vrij (Foto politie.nl)