KNVB zet streep door overname FC Den Bosch

De licentiecommissie van de KNVB geeft geen toestemming voor de overname van FC Den Bosch door Kakhi Jordania. Dat heeft clubdirecteur Paul van der Kraan uit de Zeister Bossen te horen gekregen.

De mededeling komt keihard aan in De Vliert. Vorige maand kwamen er geruchten dat accountantsbureau Grant Thornton bij zijn forensisch onderzoek naar het geld van Jordania geen onregelmatigheden had aangetroffen en dat er een positief besluit over de overname zou gaan volgen. De licentiecommissie heeft kennelijk toch redenen gevonden om een streep door de plannen van FC Den Bosch en Jordania te halen. De KNVB heeft de motivering voor de afwijzing niet openbaar gemaakt. 

FC Den Bosch gaat in overleg met Jordania bekijken of ze het besluit aan gaat vechten bij de commissie van Beroep van de KNVB. De Georgische zakenman, die gisteravond niet aanwezig was bij de verloren uitwedstrijd tegen FC Twente (1-0), vliegt daarvoor morgen speciaal naar Nederland. FC Den Bosch wil vanwege het eventuele beroep ook niet ingaan op de reden van de afwijzing. Van der Kraan heeft die wel van de licentiecommissie te horen gekregen.

Nu de overname niet door gaaat heeft dat verregaande gevolgen voor FC Den Bosch. Omdat de toekomst van de club nu ongewis is zijn alle spelerscontracten die deze zomer aflopen formeel opgezegd. Ook heeft de club geen enkele optie gelicht om spelers langer aan zich te binden. 

Daarnaast zit de club per 1 april zonder algemeen directeur. De huidige directeur, Paul van der Kraan, vertrekt naar FC Twente. De club was met Manfred Laros (Sparta) en Berry van Gool (ex-Willem II) in gesprek over zijn opvolging, maar het is twijfelachtig of beide kandidaten nog geïnteresseerd zijn nu de deal met Jordania van de baan is.