FOK!kers domineren AIVD Kerstpuzzeluitslag

Fanatieke kerstpuzzelaars hebben er voor hun gevoel misschien even op moeten wachten, maar het is zover: de uitslag van de AIVD kerstpuzzel 2018 is bekend. In totaal stuurden 1085 individuele puzzelaars (of teams) hun oplossingen in. Dat aantal is bijna een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar, toen 550 deelnemers meededen aan de puzzel.

Ook op FOK! wordt er elk jaar flink meegepuzzeld in het Wetenschap & Technologie forum. De kerstpuzzel bestaat uit een aantal cryptografische opgaves, die onafhankelijk van elkaar op te lossen zijn. De puzzels vereisen redenerend vermogen, google skills en een flinke portie doorzettingsvermogen. In het topic helpen users elkaar op weg of proberen elkaar te motiveren om toch nog even door te bijten.

De winnaar is niemand minder dan FOK!user thabit, hij behaalde 102 punten (100 + bonus) en heeft met die score een plekje bemachtigd in de prestigieuze Club van 100. Hij was nog niet eerder de best scorende deelnemer en volgens deze forumpost was het pas de tweede keer dat hij meedeed. Naast eeuwige roem ontvangt hij als de winnaar van de AIVD kerstpuzzel ook de felbegeerde beker.

De vorige winnaar (de FOK!user CarloV), die de winst van de afgelopen drie edities op zijn naam wist te schrijven, won deze keer niet, maar ook hij heeft de puzzel goed gemaakt en staat in de top 3. De volledige uitslag en de oplossingen zijn op de website van de AIVD te vinden.