Volleyballer Rauwerdink zet punt achter carrière

Volleyballer Jeroen Rauwerdink is na een carrière van zestien jaar gestopt met handbal. De 33-jarige passer/loper wil meer tijd doorbrengen met zijn gezin en zich daarnaast richten op een maatschappelijke carrière.


Rauwerdink speelde in Nederland voor Dynamo uit Apeldoorn en verkaste vervolgens naar Italië. Na diverse Italiaanse clubs vertrok hij in 2015 naar Turkije. Na twee seizoenen bij Ziraat Bankası maakte hij de overstap naar het Griekse Olympiakos.

Voor het Nederlandse team speelde hij 337 wedstrijden en won hij twee keer de European League. Afgelopen jaar werd hij met Oranje achtste op het wereldkampioenschap.

“Gedurende mijn tijd bij het nationaal team hebben wij altijd moeten vechten voor resultaten en erkenning”, aldus Rauderdink. “Die jarenlange strijd heeft geresulteerd in een prachtige achtste plaats op het laatste WK, een prestatie die perspectief biedt. Onder Gido Vermeulen is het fundament gelegd dat ervoor heeft gezorgd dat het team nu weer kans maakt om deel te nemen aan de Olympische Spelen. Met de nieuwe bondscoach Piazza kan de volgende stap worden gezet.”