Van Kalmthout raakt Indy Lights-leiding weer kwijt

Coureur Rinus van Kalmthout heeft niet heel lang kunnen genieten van zijn leidende positie in de Amerikaanse Indy Lights, de klasse onder de IndyCar Series. De 18-jarige Hoofddorper pakte op het Circuit of the Americas zaterdag de koppositie, maar die raakte hij zondag weer kwijt.

Vanaf de derde plek kende Van Kalmthout, in de VS racend als Rinus VeeKay, een moeizame start. Hij verloor flink wat plekken, maar wist zich wel weer wat naar voren te werken, onder meer door technische problemen van de Canadees Zachary Claman de Melo, die het weekeinde nog als kampioenschapsleider begon.

Op Oliver Askew stond wederom geen maat en de Amerikaanse rookie pakte met zijn tweede zege van het weekeinde de leiding over van Van Kalmthout, die zelf als vierde over de finish kwam. Robert Megennis en David Malukas eindigden nog voor hem, maar de Nederlander staat in het kampioenschap wel op een tweede plek.

Helaas duurt het nu alweer lang voor de Indy Lights weer in actie komen: pas op 10 mei staat de volgende race op het programma en wel op de road course van de Indianapolis Motor Speedway, waar op 24 mei in het voorprogramma van de Indy 500 de Freedom 100 wordt gereden door de jongelingen.