Biatlonbroers BÝ slaan dubbelslag in Oslo

Het is zondag de laatste dag van het internationale biatlonseizoen en dat is natuurlijk treurig. We kijken eerst nog even terug op zaterdag, waarop na de vrouwen ook de mannen hun achtervolging afwerkten tijdens de World Cup-finales op de Holmenkollen in Oslo.

Johannes Thingnes Bø won de sprint en vertrok dus als eerste. Bij de tweede schietbeurt liet hij twee missers noteren en dus kon het mogelijk even spannend worden, maar op de lange latten was hij zó snel dat alsnog niemand echt bij hem in de buurt wist te komen. Staand schoot hij nog één keer mis en verder was er van een serieuze dreiging geen sprake meer. Het was de vijftiende zege van het seizoen voor Bø, die daarmee Martin Fourcade's record heeft verbroken.

Achter Bø was het vooral Bø die om plek twee vocht. Jawel, oudere broer Tarjei vertrok als vijfde, werkte zich naar voren en kon zich bij de laatste schietbeurt een misser veroorloven. Arnd Peiffer pakte de derde plaats, door de verrassende en foutloze Oostenrijker Felix Leitner in de slotronde nog te passeren.

Het seizoen wordt zondag afgesloten. Om 13.45 uur beginnen de vrouwen aan de massastart, om 16.30 uur is het dan nog één keer de beurt aan de mannen, allemaal uiteraard live te zien op Eurosport.