Seedorf wint met Kameroen van de Comoren en plaatst zich voor Afrika Cup

Het Kameroen van bondscoach Clarence Seedorf heeft zich zaterdag geplaatst voor de Afrika Cup. Het land versloeg de Comoren in de laatste kwalificatiewedstrijd in Groep B met 3-0.

Kameroen wist dat het aan een punt genoeg zou hebben tegen de Comoren, dat na vijf wedstrijden drie punten minder had. Het begin van de wedstrijd begon wat stroef. Vervolgens sloeg de thuisploeg voor rust toe via Eric Maxim Choupo-Moting. Hij tikte na 37 minuten een lage pass vanaf de linkerflank in het doel.

De beslissing viel al vroegi n de tweede helft. Christian Bassogog haalde buiten het zestienmetergebied uit. Mede doordat keeper Ali Ahamada blunderde, vloog de bal in de korte hoek. Daarmee was het verzet van de Comoren gebroken. Clinton N'Jie tekende in de slotminuten nog voor 3-0. Zo was het feest compleet voor Kameroen.

De Afrika Cup wordt komende zomer tussen 21 juni en 19 juli gehouden en kent voor het eerst 24 deelnemers. Kameroen werd aanvankelijk gekozen als gastland, maar raakte de organisatie later kwijt na twijfels over de veiligheidssituatie in het land. Egypte werd later gekozen tot het nieuwe gastland. In de groep van Kameroen wist Marokko zich al eerder te plaatsen voor het eindtoernooi. Malawi werd vierde en laatste.