NHL: Zweden spelen Ducks langs Sharks

In de NHL hebben de ijshockeyers van de Anaheim Ducks een prima thuiszege geboekt. De San Jose Sharks werden met 4-3 geklopt en dat was vooral aan de Zweden Jakob Silfverberg en Rickard Rakell te danken. Daniël Sprong speelde een goede negen minuten mee bij de Ducks.

Rakell tekende na acht minuten voor de 1-0, maar vroeg in de tweede periode trok Kevin Labanc de stand gelijk. In de derde periode kwamen de Ducks dankzij Adam Henrique op voorsprong, waarna Timo Meier weer voor de gelijkmaker zorgde. Rakell bracht de Ducks vanuit de powerplay op 3-2, Justin Braun scoorde de derde gelijkmaker.

Zo moest overtime gespeeld worden en dat was na 38 seconden voorbij: Silfverberg, al goed voor twee assists, werd dit keer door Rakell in staat gesteld de winnende treffer te scoren.

De enige andere wedstrijd van de avond ging tussen de Washington Capitals en de Minnesota Wild, waarbij Luke Kunin 7,5 minuut voor tijd de kampioenen de nederlaag toediende: 1-2.

Ducks - Kings (Bron: YouTube)