Wereldkampioen Eisenbichler vliegt naar eerste World Cup-zege

Schansspringer Markus Eisenbichler heeft tijdens de World Cup-finales op de beroemde Letalnica-vliegschans van het Sloveense Planica eindelijk zijn eerste World Cup-zege te pakken. De 27-jarige Duitser stond al negen keer op het podium en werd vorige maand individueel wereldkampioen, maar een World Cup-zege had hij nog niet.

Na de eerste ronde in Planica stond de Japanse World Cup-kampioen Ryoyu Kobayashi na een meesterlijke vlucht van 242 meter aan de leiding, vrij ruim voor Eisenbichler en de Pool Piotr Zyla, die in principe de enige andere nog was die een aanval op de leiders kon plaatsen. De pas 18-jarige Sloveen Timi Zajc, die in Oberstdorf op de vliegschans won, liet wederom zien geweldig te kunnen vliegen en stond op de vierde plek.

In de finaleronde hield Zajc zijn vierde plek vast, voor zijn eveneens in zijn tienerjaren verkerende landgenoot Domen Prevc, die in Vikersund vorige week nog naar de winst vloog. Zyla hield plek drie vast, maar Eisenbichler zag Kobayashi een mindere vlucht afleveren en naar plek twee zakken. De Duitser kon zo zijn eerste World Cup-zege vieren, voor Kobayashi en Zyla.