Duits kampioen Ackermann de beste in Bredene-Koksijde Classic

Pascal Ackermann heeft de Belgische wedstrijd Bredene-Koksijde Classic gewonnen. Na 199 kilometer was de Duitse kampioen van BORA-hansgrohe de snelste in de massasprint. Kristoffer Halvorsen werd tweede, voor Álvaro José Hodeg, die vorig jaar de wedstrijd op zijn naam schreef.

De wedstrijd werd verreden over vlakke wegen, met na negentig kilometer de helling van De Kemmelberg (de kasseienhelling met een maximale stijging van 23 procent, bekend van Gent-Wevelgem). Daar werd het verschil niet gemaakt en ook in de open vlaktes bleef het peloton bij elkaar, doordat er weinig wind stond.

En dus was het wachten op een sprint, nadat de kopgroep van zes ruim voor de streep werd ingelopen. Net zoals dinsdag in Nokere Koerse waren er in deze wedstrijd ook genoeg valpartijen. Bij een grote valpartij op zestien kilometer van de streep kwam de snelle Nederlander Fabio Jakobsen ten val en kon nooit meer de aansluiting maken met peloton. Lars Boom probeerde het in de laatste tien kilometer nog, maar hij kwam niet weg, waardoor een massasprint de beslissing moest brengen.

In die massasprint trok Iljo Keisse de sprint aan voor zijn ploeggenoot Hodeg, maar de Colombiaanse sprinter wachtte te lang en daar profiteerde Ackermann optimaal van. De Duitse kampioen won de sprint overtuigend en boekte zijn tweede overwinning van het seizoen, nadat hij eerder de Spaanse wedstrijd Clasica de Almeria won.