FOK! Wat een weer: frisser

Er is vanochtend veel bewolking en het is aanvankelijk nevelig. Een zone met plaatselijk lichte (mot)regen trekt in de loop van de dag van het noordwesten naar het zuidoosten. Vanmiddag komt in het noorden de zon tevoorschijn, later in de middag ook in het midden, hoewel er dan nog sluierbewolking aanwezig blijft. De wind is zwak tot matig en komt eerst uit het zuidwesten. Van het noorden uit draait de wind in de loop van de dag naar een noordelijke richting. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 10°C in het noorden tot lokaal 14°C in het zuidoosten.

Komende nacht is het in het zuiden bewolkt en nevelig, wellicht valt daar nog wat lichte regen. Elders zijn er brede opklaringen en kunnen er plaatselijk mistbanken ontstaan. De minimumtemperatuur loopt uiteen van -2°C plaatselijk in het (noord)oosten tot 5°C in het uiterste zuiden. De wind is overwegend zwak uit een noordelijke richting.

Morgen overdag trekt de bewolking ook in het zuiden weg en wordt het overal zonnig. Het blijft droog met een zwakke tot matige west- tot noordwestenwind. De middagtemperatuur loopt uiteen van 9°C langs de noordkust tot 12°C in het zuidoosten. (Bron: KNMI)

Fijn weekend!  

Calig in Spanje (Foto: Kroezel)
Uitzicht over Calig in Spanje. (Foto: Kroezel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.