Heineken-ontvoerder Frans Meijer drie jaar cel in

Heineken-ontvoerder Frans Meijer (65) is vanmiddag door de rechtbank veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf voor het voorbereiden van een gewapende overval op een geldtransportauto. Zijn 26-jarige zoon heeft twee jaar cel opgelegd gekregen, zo meldt AT5 vrijdag.

Meijer en zijn zoon liepen op 2 oktober 2018 in de Van Beuningenstraat in de Staatsliedenbuurt. Beiden hadden een plaksnor op die er zo verdacht uitzag dat omstanders de situatie niet vertrouwden en de politie inschakelden. Toen een motoragent poolshoogte kwam nemen en de twee aansprak, gingen ze er vandoor.

Meijer gewond
Tijdens de vlucht zag de agent dat één van de twee verdachten een wapen droeg en dus besloot hij om gericht op de wegrennende verdachten te schieten. Daarbij raakte Meijer, ondanks dat hij een kogelvest droeg, gewond.

Na onderzoek bleek dat het duo een speciaal geprepareerde kist voor een geldcassette bij zich had. Ze hadden deze mee om de gps-signalen te kunnen verstoren.

Heling
De 26-jarige zoon van Meijer is ook veroordeeld van heling van een motor. Meijer zelf werd ook voor de bedreiging van een motoragent met een vuurwapen en wapenbezit veroordeeld. 

Laurens Boellard, de zoon van Heinekenontvoerder Jan Boellard, was ook verdachte in de zaak. Hij huurde de auto voor de overval. Volgens de rechtbank is geen bewijs dat hij wist dat de bestelauto die hij heeft gehuurd bedoeld was voor een overval. Hij is dan ook vrijgesproken.